marți, 5 iulie 2011

Why Do I Love Trance Music?


Asta ma intreb si eu. Totul a inceput in 2008 cand am redescoperit Radio DEEA. Pe atunci (ca si acum) DEEA putea fi ascultat doar pe internet, deoarece el fusese cumparat integral de trustul Lagarder devenind actualul Vibe FM. Aproape intreg personalul s-a mutat la noul radio, de DEEA mai ocupandu-se doar cateva persoane. Una dintre aceste persoane a fost Kristofer. El avea pe atunci doua emisiuni la DEEA (sper sa nu ma insel) incluzand de fiecare data in seturile lui melodii din zona trance, curent muzical ascultat putin sau deloc in Romania la vremea respectiva. Si asa a inceput totul. La inceput credeam ca trance-ul este o variatie a muzicii house (house pentru mine insemna tot ce are bass). Am inceput sa ma documentez. Am inceput sa ascult din ce in ce mai mult, la un moment dat ajungand sa stiu tot ce era nou in domeniu. Asteptam cu nerabdare vineri seara sa ascult "Trance Around The World" emisiunea celor de la Above & Beyond sau "A State of Trance", emisiunea lui Armin Van Buuren.
Trance-ul se imparte in mai multe subramuri: vocal trance, uplifting trance, psihedelic trance s.a.m.d.. Vocal si uplifting trance-ul sunt preferatele mele. Tot ele au fost si primele genuri pe care am inceput sa le mixez. Am participat la mai multe concursuri de mixat, multe dintre mixurile mele fiind difuzate pe mai multe radiouri online mai mult sau mai putin cunoscute. Punctul culminant a fost atins cand am avut ocazia sa am un guest mix de o ora la radioul de la care pornise totul: DEEA.
In prezent, recunosc ca interesul meu pentru zona trance & progressive s-a mai diminuat odata cu lipsa de timp (deh, am ajuns la facultate, ca tot omul), dar ascult, ori de cate ori am timp, track-urile care le am pe PC. Azi am reascultat o piesa care nu am mai auzit-o din 2008: Markus Schulz vs. Andy Moor - Daydream (Lemon & Einar K Remix). Mie imi place foarte mult si o consider punct de referinta in zona vocal/uplifting trance.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

blogger templates | Make Money Online